Stek Certificaat

 

Waarom een STEK installateur?

Als eigenaar of beheerder van een koelinstallatie wilt u op verantwoorde wijze het maximale rendement halen uit uw installatie.

Ook moet u voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Zo bent u verantwoordelijk voor de koelinstallatie en de staat waarin deze zich bevindt. En moet u met werkregistraties aan kunnen tonen dat de installatie correct onderhouden en gerepareerd is.

Tijdens een controle door bijvoorbeeld een milieuambtenaar dient u de relevante werkbonnen of het logboek in uw bezit te hebben.

Met behulp van een STEK- en F-gassen gecertificeerde onderneming kunt u deze doelen optimaal realiseren. Deze ondernemingen bieden uw organisatie kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.

Bovendien zorgt het onderhoudsplan dat u samen met hen opzet,ervoor dat u probleemloos aan alle eisen voldoet.

STEK- en F-gassen gecertificeerde ondernemingen voldoen aan belangrijke voorwaarden: 

  • De werkzaamheden worden gegarandeerd uitgevoerd door gecertificeerd personeel.
  • De onderneming werkt volgens functionele en praktische procedures.
  • Een STEK-gecertificeerde onderneming stelt eisen aan monteurs, gereedschap en omgeving – om uw veiligheid en die van de monteurs te waarborgen.
  • De werkzaamheden zijn altijd inzichtelijk door een correcte werkregistratie.
  • De onderneming werkt op een duurzame wijze.
  • De onderneming streeft een zo laag mogelijk energieverbruik na.
  • Een STEK-gecertificeerd bedrijf heeft continue verbetering geïntegreerd in de werkzaamheden,en hanteert een beproefd kwaliteitssysteem.

Het resultaat?

Een goed functionerende en correct onderhouden installatie die emissie van chemische koudemiddelen voorkomt, en het energieverbruik zo laag mogelijk houdt.

STEK bedrijfscertificaat